reunite-2

Vores mission - Cirkulær genbrug på festivaler

Take care of the environment

Hvad kan du gøre for at hjælpe med genbrug?

I kan selvfølgelig hjælpe til. Har i et gammel telt med hul i, som ikke bliver brugt og er på vej på lossepladsen? Eller campingstole der er gået op i stoffet eller er lidt skæv i stativet? Så send det vores vej, så vi kan give det nyt liv.

Så kontakt os endelig!

Vi har også brug for frivillige på de festivaler vi er tilstede på – så smid os endelig en mail hvis i vil give en hånd med!

  Vi vil meget gerne høre fra dig

  1. Genbrug

  Vi ved, at affald på de danske festivaler er et stort problem…

  …så derfor er vores klare mission at gøre hvad vi kan for at mindske affaldsmængden og hæve genbrugsmængden. Vi gør alt hvad vi kan for at sørge for genbrugsprocenten af de materialer vi samler ind er så høj som muligt. Hvordan gør vi så det?

  2. Samarbejde med festivalerne

  Vi starter med festivalerne. Her har vi samarbejdsaftaler med nogle af Danmarks største festivaler. Herunder Langelandfestival og Smukfest. Aftalerne indebærer blandt andet at vi tager ud på camppladserne og indsamler festivalgrej når festivalen er slut. Vi laver en gennemgående sortering. Vi indsamler hvad vi VED vi kan genbruge. Dette er telte, luftmadrasser, campingstole, soveposer, liggeunderlag mm. Vi kan ikke komme igennem med vores mission uden samarbejdsvillighed fra festivalerne. Det er heldigvis også i deres interesse at gøre miljøet en tjeneste og derfor har vi også rigtig gode forhold til netop festivalerne.

  3. Innovation er lig med nytænkning af produkter

  Måden vi holder vores egen affaldsprocent nede på er igennem at skabe nye produkter. Dette gør vi ved brug af de materialer som vi indsamler på de danske festivaler. Vi har flere eksempler som også står under “Om os”.

  En af eksemplerne er vores skraldespande. Vi benytter campingstolenes stativ til at lave dette produkt, men hvad med resten? Stoffet på campingstolene er blandt andet ved at blive lavet til bæltetasker, muleposer og andre produkter som vi kan benytte stoffet til. Det var 2 ud af de 3 ting en campingstol består af. Den sidste ting er skruerne som stoffet sidder fast med. Skruerne bliver genbrugt til at lave skraldespandende. På den måde har vi altså nu en genbrugsrate på indsamlede campingstole på næsten 100%.

  4. Jer

  Sidst men ikke mindst kan ReUnite ikke eksistere uden jer. Vi har et dybtfølt ønske om at ændre den generelle “køb og kassér” kultur til “køb og genbrug” kulturen. For at gøre det skal vi også bruge jer. I skal vælge at bruge ReUnite frem for at gå ud og købe nyt telt hvert år. Køb jeres teltpakker her og vær med til at passe på miljøet.